Saturday, January 30, 2010

as the distance grows apart..

salam.

harini cuaca terang benderang.panas terik diluar sana.selalunya hujung minggu begini,kalau tidak di penang,mungkin di ipoh ataupun di tempat lain.tapi minggu ni memerap di dalam bilik sahaja.teruk betul kesedihan kali ini.dulu-dulu tak pernah rasa begini..bila tgok gambar...laee sedih.smlm tanya syir,klau sedih nak buat apa?TIDO katanya.hahahah.

syir dah selamat smp atas kapal kat bintulu nun.harini i decided not to go anywhere sbb harini dan esok sahaja boleh sms and kol sblum kapal bergerak.lepas tu hanya email sahaja penghubung setia.sometimes i wonder how i survived those days without any means of communication for about 2 weeks for years.yg boleh email hari-hari ni pun baru sahaja,i think it started from the last ship.alhamdulillah.harap-harap kapten rajin la update the system.and he agreed to board the same ship as the previous one.reason behind it?one of it will be short gap in btween 2 ports.around 6-7 days dah bleh sms or calling-calling.i like..i like.tapi sian dia,lepas nie everyday is monday and chances nak bgun lmbt mmg close to 10% je kot.huhu.but being his other half,i have to support him.be his backbone where possible.and don't worry the next time he signs off,i'll be right here waiting for him; ) dan boleh raya bersama-sama jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak!


gambar sebelum i jd tunang dia.i paksa him pose jugak sbb i nak dok dlm ray ban baru dia.hihihi.tp cara dia mcm volunteer je.muaheheh.i'm definately going to miss this guy,the syir of my life..

4 comments:

aziezainal said...

Yang....

I feel u..be strong okay..maybe sbb selama nie bila dia nak sign on u tade kat sisi dia..so the feeling differents kot..andaian i saje....

but lucky u...boleh email everyday....while in AET not....tade email2 nie pun...have to wait until next port baru leh sms and calling..if not..tgulah satellite fon yg mahal tue...

be strong darl..be strong....

Mama Qiestina said...

weeeee ini rupenye tunang jeem ye :)

tahniah kamu,dah bertunang.another 1 step :)

darah manis tuuu.kak yat doakan segalanye dipermudahkan.amin..

btw bile makan nasi minyaknye?

imMa ~vOguE```~~~ said...

alalala... cedihnyer cite dia... tu lar dulu lum tunang x lar sedih sgt... ni dah jd tunang mestilah sedih kalau berjauhan... tp berjauhan tu lar kemanisan dalam perhubungan... cewahhh... Dr Cinta lar plak...

jeem said...

azie laling,
tu lar...sebelom-sebelom nie ada je dia sign on masa jeem kat cni.tp we never really have cuti sama-sama mcm this time.bila dh spend lama ngan each other mmg terasa sket nak berpisah.

hopefully 2-3 hari lae kurang la sket rasa nie.huhu.thanx anyway dear.i thought kapal2 luar lain lae canggih2.yg dah ada internet onboard pun ada tau.jeles btul.

k.yatt,
thanx akak!geram tgok qies.=) nasik minyak maybe lmbt lae.tgu abes blajar dulu and kena kerja dulu kumpul mooolahs!hehe.

imma,
thanx dr cinta.hehe.rindu imma esp igt time gila2 di genting.hehe.naik pirate ship tuh.hehe.

tu la.sedey pulak dia tadak.tadak org nk mngaco dah.huhu