Thursday, April 16, 2009

drizzles.

salam.

today,everyone disagrees with the weather.it was lovely on tuesday.not to bright,neither too cold.just nice to have a walk(or walk the dog bg org-org disini atau berjalan kaki dan menunggu bus bg saya).anyhoot yesterday and today were horrendous!it was pouring the whole day today and so did yesterday.tiada cahaya matahari lansung menemani.when i woke up this morning,i looked through the window,owh no!dlm hati,basah lagi lah saya hari ini.my gp was cursing the weather all the way to nursing homes while i sat still beside her in the car hoping she could understand that hujan adalah adalah rahmat dr tuhan.eh wait a minute,tadik cakap horrendous?bila terfikir macam tu,i was cursing myself pulak sebab bersedih atas cuaca yang tidak beberapa baik itu.kenapa org kata hujan itu rahmat?mst semua org pernah dengar kan...klau buat kenduri kahwin hari hujan.....org kata Alhamdulillah berkat nie..klau org mati..on the way nk bwak ke kubo klau hujan org cakap..sejukkkk arwah.tak ke?ke nie kepercayaan karut saya?(apa-apapun tuhan sahaja yang tahu what's happening kan?nti saya tnya mak dr mana dtg semua tu)...saya tetap percaya mst ada rahmat sebalik hujan.bgi saya bila hujan..especially klau rintik-rintik...mat salleh cakap drizzling....ia adalah masa plg sesuai untuk saya reflect diri.i dunno,it comes naturally.masa tu keadaan di luar mcm gloomy...sejuk and sometimes i could even smell the freshness of grass when it rains.at that time...it reminds me of who i am,did i do enough as a caliph or i just wasting another sec,another min or another day doing things i would regret in future?berat kan persoalan saya nie.hehe.i think everybody has their own special time like this when u really use the time to be with yourself,in and out.and mungkin bg saya,lagi lama atau lagi kerap hujan mungkin lagi bagus sbb saya akn terfikir macam mana le nk kurang dosa yang byk ni dan nk tambah pahala yang agknya dh lama berada di status quo tu?do u have a special moment for yourself like this?meh kita sharing-sharing=)

1 comment:

ain husna said...

jeem, so far i tade any special moment time ujan cats & dogs ke, drizzle ke....even typhoons sekali pon..hehehee.

teringin nak rs wut u feel time ujan tu, tp belom lg kot.

;)