Thursday, March 11, 2010

.south shields.

salam.

If you want more laugh,
why don't you say so.
heartbreak warfare
~john mayer



saya tengah cari satu gambar nie.tetiba jumpa gambar lain pulak..dh terlanjur jumpa sya pun nk buatlah cerita ttg gambar-gambar nie.mst ada antara korang yg pernah dgr tajuk di atas tu kan?ye tak lain tak bukan tempat kekanda-kekanda anda(wow,it ryhmes!) pernah belajar suatu msa dulu.xsilap i ada few batches yg dihantar ke sini.org enggine mostly.and i heard ada gak di sent ke tempat lain but that was earlier punya batch.south shields nie terletak dlm jajahan newcastle which is a part of united kingdom(UK).dekat dh dgn scotland.kira kat UK nie belah atas2 la.definately jauh dr london.area nie klau winter,pergh..kalah dublin kesejukan dia.smp demam2 i.hehe.

meh i bwk korg tour south shileds ni nak?


i pergi masa spring.cuti ester.ni masa dalam metro(ala2 LRT yg connect airport dgn south shields nie)i tak igt dh how far this place from airport tp tak lama sgt la.less than an hour kot(org kapal yg tahu plis correct me if i'm wrong)abaikan caption tu ye.i lupa bila i buat tu.haha.tgok i cakar muka dia.=P.nope,i'm just joking here.jgn pk bukan2!





ni plak dh smp south shields.ferry-ferry itu adalah utk membawa penumpang ke north shields.haa...north shields ni kan mst buah-buah hati org kapal ni suka(termasuk la i) sebab di situ byaaaakk factory outlets.hehe.korang akn tanak balik bila smp sana.nak pi the other side cost us aorund 1-2pounds each.i ckp ngan syir murah gila.tgok-tgok dekaat je pun.tak sempat nk abes satu cerita dh smp.haha.



ini pulak dh smp north shileds.tak ambil pun gambar kedai-kedai kat sana.sibuk jln-jln window shopping.i beli sket saja sbb xmuat beg.kecik.nti i cerita kenapa beg kecik.the body shop punya brg mmg murah!by the time nk balik bru tringat nk amek gambar.

time ni nak tgu ferry ke south shields balik dah.=)




time nie angin masih sepoi-sepoi bahasa org cakap.hehe.mmg kawasan nie dekat laut.sesuai la dgn kerja diorang kan.hehe.








gambar nie di south shileds'town rasanya.i tak jln byk kat sini sbb kitorang kejar masa.ambil gambar je.i igt i beli a pair of gloves je kat sini.blue furry gloves to match my outfit.




then bila dh ptg sket kitorang bergerak ke newcastle main city.malam dh time tu.so gambar kureng sket.huhu


 then we amek last metro off to the airport.so saya bawa beg kecil sbb saya tak bermalam proper pun.dia busy nk exam time ni.saya tak nak la kaco lama-lama.gerak dr dublin pg-pg buta.flite kul 6 pg rasanya.masa saya smp,syir xsmp lae.train plg awai belum start rasanya.haha.and jln-jln sehari suntuk then we actually stay kat airport smp the next morning for my flite back to dublin.borak-borak kat airport smlmn.=)msa nie 2-2 org pun muda je(skrg pun muda lae.hehe)duit tak byk dan selalu pokai(dia sbb saya selalu pujuk dtg dublin.saya sbb...shopping kot.ahaks),student pulak tu=studi+exam.semua benda kena catu sbb nk jmpa each other punya pasal.mkn sharing.shopping menda-menda kecik je pun.but we were so happy=)

saya tak jejak kaki pun kat college kesayangan diorang sbb time limited and college tu lelaki semua rasanya.susah nak sludup saya masuk haha.

masa kat newcastle nie kami mkn di chicken cottage.ala-ala marrybrown malaysia la.byak cawangan dia around UK.murah dan sedap.seswai la standard pelajar.bygkan betapa sedapnya chicken cottage nie masa di manchester,w'pun tempat nie penuh dgn mknan halal,kami tetap pengunjung setia chicken cottage.hehe.manchester lain hari cerita key.nt klau korang tringin nk dtg sini,ajk suami honeymoon.harap-harap misc bg bonus end of this yr.boleh la shopping kat sini.hehe.

okies.berjela pulak.harap-harap korang enjoy la baca.ayat cm skema sbb susah nk translate tanak bg rojak sgt.see,dh jd abc dh nie.=)

4 comments:

w|cKa` said...

suka baca cita2 bahagia camni..
paling best ayat nak dekat2 ending tu..
harap misc bg bonus.. tp bleh harap je la.. dptnye blom tentu.. huhu

jeem said...

k.izan,
klau ada rezeki mst ada.akak dn baby bleh la sharing-sharing.=) saya tak rasmi lae.setakat tumpang gembira boleh lah.hehe.

mrs.lune said...

hehhee. i pun arap misc bagi bonus tahun ni! amin.

psssst, ur other half slim la time ni. hehehhee.

jeem said...

ain,
omg,mmg pon!i plak yg tembam tembun la time tu la kan.hahah.

amin jugak ;)