Sunday, March 7, 2010

.ss.

salam.

hari ini dublin bright and sunny.unfortunately,suhu masih rendah  sama seperti hari-hari sebelum,cuma sedikit warm dek cahaya matahari.since bukan senang nk cerah dan klau nk tgu panas mmg berjanggut,,saya pun keluar berjln2 sbb dr hari isnin terperuk kat rumah je.otak pun lembab je.byk sale time skrg..biasalah nk masuk spring dh kan.tersangkut juga la saya tops sehelai dua.less than 15euro for 2.bley la kan.ihiks =D.tp yg plg menarik adlh satu adegan dramatic ketika sya mnunggu bas pulang.ketika sdg leka memerhati sorg budak lelaki nie bergurau dgn ayhnya smbl berdiri dlm kesejukan tetiba seorang mamat A nie trus menerpa ke arah seorang passer by B dan hampir dipukul nye passer by B nie.msa dia tolak si mamat B nie,both of them langgar si budak 4 tahun nie(agak2 la umurnya)naseb baik girlfren si A td menarik tgn boyfriendnya dn meredakn kemarahan mamat A nie.klau tak,kecoh sbb nk berlawan hampir kena saya.kecut perut sekejap.

teori saya:
1-man B cuba mengorat gf si A di hadapannya.B-O-D-O-H
2-si A dan gf nya adalah dr eastern europe.sama ada pekerja atau tourist tak dpt dipastikan.org eastern europe kat dublin nie macam indon kat malaysia la.so theory ke 2 adalah si B yang mmg irish pure nie telah mengeluarkan kata2 hinaan kepada couple nie mcm saya kena kdg2...sesetgh irish nie ketinggalan zaman sket.suka hina org asing.klu tak sbbkan foreigner,naik basikal lae kot kebanyakkan mereka nie.huhu.tak sedar diri.

spnjg dlm bus sya berfikir,klu saya si gf A,apa yg saya buat ye?hehe.nk masuk campur takot.haha.tp si gf A nie mmg berani,dia pi cool down kan bf dia yg mmg sah2 nk bg penumbuk dah kat mamat B tu.jenuh juga si gf nie tarik-tarik tgn bfnya untuk stop.and then plg murni,si gf ni actually pi apologize kepada si bapa budak nie and pujuk2 budak itu sbb terkena dia td.

tetiba tringat kejadian di newcastle dulu.msa tu syir tgh nk ambil gambar saya depan st james park stadium.masa tu bru lepas match newcastle vs MU.tetiba ada a gp of 2 or 3 locals dtg and trus mntak nk ambil gambar ngan saya.but they asked my permission dulu la.saya pun dgn senang hati kata"sure,of course u can!".dengan tak disangka-sangka,mereka terus peluk saya kiri-kanan utk bergmbr.speechless sekejap.lepas tu photographer saya pun fired lah"adake patut awak cakap'sure of course u can!'sedap le kena peluk".haha.pada masa tu saya lansung tak terpk yg tukang amek gambar tu boyfriend sendri.keskeskes.satu hal plak nk explain+pujuk incik syir.hehe.but he's very diplomatic.hehe.sekejap je selesai.





sebelum kejadian.hehe.pic by ah wong.

2 comments:

Naima is IMMA said...

hahaha... gmah, xtahan part ko kena peluk ng mamat salleh tuh... kekeke

jeem said...

imma,
tu lah.unsangkarable.lpas tu da mmg buject,klau mat salleh nk bergambar ngan kita mmg depa akn sgkut tgn punya.